Podologische zolen

Met onze podologische zolen trachten wij uw voetfunctie en bewegingspatroon te optimaliseren zodat u terug zorgeloos kan bewegen. Zooltherapie kan zowel opgestart worden bij kinderen, volwassen, ouderen als sporters.

 

Nadat uw zolen digitaal worden gemodelleerd, worden ze uitgefreesd door onze gerenommeerde partner BORGinsole.

 

Terugbetaling voor podologische zolen is mogelijk bij Partena ziekenfonds en de Christelijke Mutualiteit. Vraag hiernaar bij uw ziekenfonds of tijdens onze afspraak.

 

 

 

 

Het scannen van de voet in 3D

 

Met een 3D-Digitizer nemen wij een exacte maatafname van uw voet.

 

 

Digitaal ontwerpen van de zool

 

Wij ontwikkelen digitaal een gepersonaliseerd zoolconcept op basis van alle onderzoeksresultaten. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van de 3D-Sole APP van BORGinsole.

 

 

Uitfrezen en aanpassen zolen

 

Uw gepersonaliseerde zolen worden uitgefreesd in het lab van BORGinsole en tijdens de aflevering in onze praktijk bijgeslepen om de juiste pasvorm te bekomen.

 

 

 

 

Instrumentele behandeling

Door middel van verscheidene technieken bieden wij een oplossing voor huid- en nagelproblemen ter hoogte van de voeten. Dit kan een algemene podologische voetverzorging zijn met aangepaste nagelzorg voor bijvoorbeeld schimmelnagels of ingroeiende nagels en het verwijderen van eelt, hielkloven en eksterogen. Daarnaast behandelen we specifieker klachten zoals sterk vervormde nagels met een nagelbeugel, drukontlasting op of tussen de tenen met vilttherapie of een silicone-orthese.

 

Oncologische patiënten, personen met vaatlijden of andere onderliggende aandoeningen zoals psoriasis, reumatoïde artritis of diabetes kunnen ook bij PodoConsult terecht voor podologische voetzorg.

 

 

Diabetespatiënten met een verhoogd voetrisico kunnen tweemaal per jaar een terugbetaling krijgen op voorschrift van de behandelende arts. Als diabetespatiënt laat u de voeten best tijdig nakijken of behandelen door een erkend podoloog om problemen op te sporen en (preventief) te verhelpen.